Dandelion

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aj bolesť môže liečiť - 4.časť

 
            Keď v chladnom daždi stojím
 
Prudký ľadový vietor bičoval nevinné koruny stromov, obrovské blesky, aké som nikdy predtým nevidel, zabíjali všetko, čo sa im postavilo do cesty, chladné kvapky dažďa stekali po mojom habite a zmývali všetky moje nádeje na prežitie. Prekvapenie? Jediné, čo ešte
Temn- ... Voldemort nezničil je ...
„LUCY !!! “ vykríkol som. Čím viac sme sa približovali k dvom postavám v strede ihriska, tým som si bol istejší, že to kľačiace dievča pred vysokým mužom, ktorého prisvetlá pokožka priam svietila, je práve Lucy. Strach o ňu ma nahlodával zvnútra ako nebezpečná infekcia dračích kiahní, ktorú som mal v druhom ročníku. Moje srdce obklopil ľadový obal a dych mi zamrzol v hrudi. Bola to Lucy.
„Á, takže nášho interaktívneho diváka tu už máme. Nebudeš sa iba pozerať, aj bez hereckého vzdelania ťa zapojíme do predstavenia. Ale najprv ťa uvediem do problematiky, “ vravel vysoký hlas, ktorý bol chladnejší ako kvapky dažďa, čo stekali Lucy po tvári spolu s horúcimi slzami. Tvár mala dorezanú a špinavú, rovnako aj habit vyzeral ako po mučení a všetko zaklincoval pohľad. Pohľad, ktorý sa nedá opísať. Bol to strach? Bezmocnosť? Beznádej? Smútok? Nemám potuchy, no odprisahal by som, že keď sa stretli naše oči, usmiali sa. Tak dlho som ju nevidel, ale takto som to nechcel.
„Jeden hlúpy chalan započul to, čo nemal, a prvé, čo mu napadlo, bolo vyzvoniť to rovnakej nule, ako je on. Táto informácia však rýchlo stráca hodnotu, keď najmocnejší vladár vydá pár rozkazov. No nič. Túto časť sme už zahrali, potrebujeme ťa do druhého dejstva. Vladár sa tomuto chlapčisku chcel odplatiť tak, že na radu priateľa Draca Malfoya uniesol jeho humusácku priateľku. Chcel ju trocha mučiť, lenže cruciatus ho už omrzel. Musel vymyslieť niečo nové. Tu začíname, skrátka improvizuj. Ty si ten chlapec, rozumieš? “
„Hej. “
„Nejako som ti zle rozumel. Je to nudné, ale ... Crucio! “
Už tretí raz za noc ma zasiahla neodpustiteľná kliatba, ale vôbec som sa nebál o seba. Bolesť však kričala slová namiesto mňa.
„Áno, Temný pán. “
„To je už lepšie, ale už mám dosť toho tvojho výrazu. Videl si už niekoho zomierať? “
„N- nie, Temný pán. “
„Výborne, tak to bude premiéra! Flamare maxima! “
Lucine krehké telíčko obkolesil ohnivý kruh zapálenej trávy. Kruh sa zužoval, no tráva
zostávala zelená na miestach, kde oheň horel. Šmátral som vo vreckách, aby som našiel
prútik.
„Hľadáš toto? “ usmieval sa Amycus a môj prútik, ktorý držal v rukách, zlomil na dve časti. Kruh sa zúžil natoľko, že Lucy skutočne začala horieť. Vôbec však nekričala. Nechápal som. Dobre som vedel, ako sa bojí ohňa, pretože jej sestra zomrela pri požiari. Ticho stála a ja som sledoval, ako jej černejú končatiny. Muselo to byť mnohokrát horšie ako cruciatus. Smrť upálením je jednou z najhorších. V človeku vrú všetky telesné tekutiny a bolesť je nepreniknuteľná. Nikomu by som takúto smrť neželal. Chcel som zomrieť namiesto nej. Rozbehol som sa k Voldemortovi a chcel som ho aspoň udrieť. Vedel som, že túto noc zomriem, tak to aspoň urýchlim. Lenže Voldemort ani poriadne nepohol prútikom a ja som ležal na zemi.
„To nie je vôbec slušné a navyše to nebolo ani v scenári. Vravel som improvizuj, ale hranice musíš poznať. Už sa konečne pozeraj, lebo ti unikne veľké finále. “
Lucy stále nevydala ani hláska, len ticho plakala. Hľadel som jej do očí a jej pery nečujne vyslovili: „Patric! “
Meno. Moje meno.
 
            Ďalej kráčať sama už nemôžem.
 
Jej posledný pohľad vravel práve toto. Bezvládne spadla bez štipky života na zem a plamene stále neľútostne pálili jej pozostatky, ani búrka nich nezastavila.
„NIÉ!!! LUCY, NIÉ !!!“
Sľúbil som, že ju ochránim. Že obetujem svoj život za ten jej. Ale ja žijem a ona je mŕtva. Môj život bez nej je ako nebo bez hviezd. Nikdy som ju nedržal za ruku, nikdy neobjal ani nepobozkal. Je navždy koniec.
„Nádherné, však? “ smial sa Voldemort. „Chceš ísť za ňou? “
„Áno. “
„O to je celá situácia jednoduchšia. Avada Kedavra! “ A zelený záblesk ma trafil rovno do hrude.
 
            Za tebou, za tebou, tú správu pošlem v krídlach anjelov.
 
Nemyslím si, že ako ty, aj ja skončím v nebi, Lucy. Chcem ísť za tebou, ale nevidím žiadneho anjela, aby som ti to povedal. Milujem ťa, počuješ? Láska k tebe znovuzrodila moju dušu, ako to bolo kedysi u Raskoľnikovova a Sone. Milujem ťa. Milujem.
„Patric, Harry Potter premohol Voldemorta, je mŕtvy a tebe boli všetky hriechy odpustené. Bolesť vyliečila tvoju dušu. Počula som, čo si vravel. Aj ja ťa milujem. “
Lucy! Nemohol som uveriť vlastným očiam. Jej duch stál predo mnou a povedal, že ma miluje. Vraví sa kým nás smrť nerozdelí, o nás platí kým nás smrť nespojí.
            Lucy sa usmiala a povedala: „Poď, musím ti ukázať Síriusa. Tento raz zblízka. “
 

Milovníkom sveta Harryho Pottera | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014