Dandelion

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

9.kapitola - Na Zemi sú naše hviezdy

Kde Simonin anjelský príbeh končí, môj pokračuje. Vedel som, že to dokáže. Pocit spokojnosti naplnil moje srdce, keď som počul z jej úst slová adresované Jakubovi:

„Nemôžem sa za teba vydať. Čaká na teba iná. Lepšia. Tá ťa zahrnie láskou, akou ťa ja nedokážem. Láska ťa naučí čakať, trpieť a milovať. Ale keď ťa jedného dňa pohladí po líci, porozumieš, prečo som si ťa nevzala.“

„Chápem,“ znela jeho odpoveď. Zbabelec! Ani o ňu nebojoval. Ale na druhej strane, nerobil jej prieky a nechal ju ísť vlastnou cestou, keď vedel, že k sebe nepatria. Ďakujem mu nastokrát.

Odkedy bola Simi opäť človekom, pravidelne sa so mnou rozprávala, i keď ma nepočula. So Samuelom sa stretla len raz. Vtedy sa ešte nerozišla s Jakubom, ale vzájomná blízkosť ju nútila pobozkať ho, pretože túžila po tom anjelskom celku, aký už raz tvorili. Samo sa však zachoval lepšie, ako by sa dalo od akéhokoľvek človeka čakať – odmietol je bozk priložením ukazováka na jej pery a dal je krížik na čelo. Rovnaký, aký dostala odo mňa tej anjelskej noci.

Samo sa však ešte vtedy rozhodol odsťahovať sa. Ponúkli mu prácu v Austrálii, no podmienkou bol okamžitý nástup. Nikto nevedel skutočný dôvod jeho bleskového súhlasu, ale ja áno. Myslel si, že tým uľahčí Simi vstup do manželstva. Neodpustil by si, keby zničil jej šťastie. Miloval ju natoľko, že sa jej z lásky vzdal. Urobil to, čo dokážu iba najsilnejší.

Netrvalo dlho, aby to Simona pochopila – veď už raz bola anjelom. Dúfala, že zistila pravý dôvod. Postrehla ho správne. Poznávajúc pravú lásku prišla k záveru, že láska nie je cit ale rozhodnutie. A ona sa rozhodla. Rozhodla sa čakať. Týždeň, mesiac, rok, dva roky... Rok za rokom si podávali pochodeň a ona žila z nádeje jedného dňa a jednej noci. Nevzdala sa tak ľahko, ako to bolo pri otcovi. Čakala. Dnes uplynulo presne desaťročie.

Jednu vec Simi nepochopila – podľa čoho sa vyberá pohlavie anjela. Anjel nemôže byť ani mužom ani ženou. Len odzrkadľuje budúceho partnera. Príde však deň, keď človek dá večný sľub a ak sa rozhodol správne, anjeli si vymenia zverencov. Viem, že čoskoro budem mať stráž nad Samom. Láska nikdy vojnu neprehrá. A navyše, Samuel Molnár sa dnes večer vracia z Austrálie...

                  


Kde vaše oči slepnú | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014